ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

10 december: PPS-inspiratiesessie energietransitie in Midden-Holland

Op donderdag 10 december aanstaande organiseert de Alliantie samen werken voor werk samen met de arbeidsmarktregio Midden-Holland een online inspiratiesessie gericht op de energietransitie. Leden van de ABU zijn van harte welkom. De sessie is van 15 uur tot 17 uur.

Reden van de online bijeenkomst is de nog grotere uitdaging om de match tussen vraag en aanbod te maken in Midden-Nederland. Er is daar een grotere toestroom van werkzoekenden: het onbenut arbeidspotentieel was eind juni opgelopen tot 12.000 personen. Ook de samenstelling van werkzoekenden is veranderd. Tegelijkertijd hebben werkgevers specifiekere én gespecialiseerde vacatures.

De verwachting is dat de vraag naar personeel voor de energietransitie de komende jaren zal groeien. Hiervoor zullen mensen opgeleid en omgeschoold moeten gaan worden. Gemeenten, UWV en het regionaal werkbedrijf willen verkennen hoe ze, samen met regionale partners, deze opgave kunnen aanpakken.

Genodigden zijn onder andere Chantal Botz en Ans Gierman (Gemeente Gouda), Brigitte Grootveld (VNO-NCW), Sabina van den Hoek (UWV) en Jeanette Houttuin (UWV).

Wilt u meedenken en -doen? Meld u dan aan vóór 5 december. Voor meer informatie en aanmelden: info@samenwerkenvoorwerk.nl.

Gerelateerde artikelen