ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Lancering online banenplatform refugeework.nl

Dinsdag 8 november 2022 vond bij Ikea in Utrecht de lancering van het online banenplatform www.refugeework.nl plaats. Koningin Máxima en minister Karien van Gennip openden het platform officieel.

De minister hield een toespraak over het belang van het platform, dat is opgezet om mensen met een vluchtachtergrond te koppelen aan werkgeversHet platform werkt met vacatures speciaal voor het platform. Initiatiefnemers van het platform zijn VluchtelingenWerk Nederland en Start Foundation, in samenwerking met SparkOptimus.

 

Informatie over cultuurverschillen en regelingen

Naast het vacatureaanbod staat er op refugeework.nl ook informatie in elf talen over wettelijke regelingen voor werkgevers. Of het onderwerp cultuurverschillen. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondersteunt het platform.

 

Probeer het eens uit

Als ABUlid is het zeker de moeite waard om het platform eens uit te proberen. Bij inleners van onze leden werken inmiddels al vele flexkrachten met een vluchtachtergrond. En met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is dit een prachtig kanaal voor het werven van nieuwe en onbenutte talenten met grote maatschappelijke impact.

Gerelateerde artikelen