ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Bijstandsmoeder via GreenFox Social Return een vaste baan

“Vaste grond onder mijn voeten”

Bijstandsmoeder Zarina Abdoellakhan (35) ging via GreenFox Social Return aan het werk en heeft nu een vaste baan bij het Rijksvastgoedbedrijf.

 “Acht jaar heb ik thuis gezeten. In eerste instantie was dat mijn eigen keuze: ik ben jong moeder geworden en wilde er graag zijn voor mijn zoon en dochter. Op zich heb ik daar geen spijt van, maar toen ik weer wilde werken, had ik een groot gat in mijn cv. Ik heb veel gesolliciteerd, maar werd steeds afgewezen. In die tijd ben ik ook gescheiden van mijn man. Ik kwam in de bijstand terecht, en moest de dubbeltjes omdraaien. Ik redde het wel, maar het was een zware tijd. Langzaam werd mijn wereld kleiner.

Toen ik werd opgeroepen om naar een banenbeurs te gaan, zag ik dat als een moetje. Bij verschillende uitzenders vulde ik een formulier in: nooit meer iets van gehoord. Tot ik Esther van GreenFox Social Return tegenkwam. Zij ging echt met mij in gesprek en had geen vooroordelen over mijn periode van werkloosheid. Ze gaf me vertrouwen en zag mijn kwaliteiten: ik ben opgeleid tot directiesecretaresse en had werkervaring in die richting. Ze zei dat ze me ging helpen en heeft woord gehouden. Ik kon aan de slag bij Strukton en werd projectsecretaresse voor de bouw van de tijdelijke huisvesting van de Tweede Kamer.

Zo ben ik het werkende leven weer ingerold. Van het een kwam het ander. Ik heb na dat project bij Strukton bij twee ministeries gewerkt, steeds op tijdelijke contracten. Nu ben ik secretaresse van de directeur-generaal van het Rijksvastgoedbedrijf. In eerste instantie wilden ze me een jaarcontract geven, maar ik heb echt gestreden voor het vaste contract dat ik nu heb. Ik wilde zekerheid. Nu heb ik eindelijk die vastigheid, voor mezelf en mijn kinderen. En er gaan opeens heel veel deuren voor me open. Het is fijn om te merken dat ik het goed doe, om die bevestiging ook te krijgen. Ik kan me ontwikkelen, mag cursussen volgen. Dat is heel mooi, want ik heb een tijd stilgestaan. Ik ga die kansen met beide handen aanpakken. Financieel heb ik het nu ook beter, hoewel het niet eens veel scheelt. Ik ben natuurlijk al mijn toeslagen kwijtgeraakt.

Als je langere tijd werkloos bent, krijg je te maken met vooroordelen. Een werkgever denkt al snel: die is het verleerd of: daar is ‘iets’ mee. Ik ben dankbaar dat Esther mij zag voor wie ik ben. Omdat zij mij een kans heeft gegeven, heb ik nu weer vaste grond onder mijn voeten.”

Gerelateerde artikelen