ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Door de crisis raakte Dylan Heinsius (24) zijn werk bij KLM Cargo kwijt. Via de uitzendbranche kreeg hij kansen en hij greep deze met beide handen aan.

“Ik wil altijd een stapje hoger”

Ik ben nu drie jaar uitzendkracht. Tot afgelopen april werkte ik bij KLM Cargo. Ik verzorgde het vervoer tussen de cargogebouwen en de vliegtuigen. Ook placeerde ik goederen in de loods. Ik had het naar mijn zin, het werk was afwisselend. Er waren ook doorgroeimogelijkheden. Ik mocht de opleiding tot cargochecker gaan volgen. Dat vind ik belangrijk. Ik wil altijd blijven leren, altijd een stapje hoger.

Toen kwam de coronacrisis. Uitzendkrachten werden door KLM wegbezuinigd. Mijn uitzender had gelukkig direct nieuw werk voor me als verpakkingsmedewerker. Maar na drie weken keerde bij dat bedrijf de rust terug en was ik ook daar niet meer nodig.

 

“Ik krijg als uitzendkracht best veel kansen. En die grijp ik met beide handen aan.”

 

Nu werk ik bij het AMC. Ik voorzie de operatiekamers van gesteriliseerd instrumentarium en voer het vuile af naar de CSA, de Centrale Sterilisatie Afdeling. Ik heb het erg naar mijn zin. De collega’s zijn leuk en ik mag een opleiding gaan volgen tot CSA-medewerker. Ik krijg dan meer verantwoordelijkheden en mag bepaalde apparatuur bedienen. Die opleiding duurt twee jaar. Ik ben niet bang voor de schoolbanken. Het lijkt me uiteindelijk zelfs mooi om me door te ontwikkelen tot OK-assistent.

Ja, ik krijg als uitzendkracht best veel kansen. En ik grijp elke kans met beide handen aan. Ik heb ook het alles-in-1-traject bij DOORZAAM gevolgd, toen ik nog bij KLM Cargo werkte. Zo heb ik mijn reachtruck-diploma behaald, waardoor ik breder inzetbaar was. Ook heb ik via DOORZAAM een training ‘effectief communiceren’ gevolgd. Maar het belangrijkste wat ik tijdens deze trajecten leerde, is dat de arbeidsmarkt continu verandert en dat ik dus mee moet veranderen. En dat past prima bij mij. Ik ben flexibel, relaxed en wil blijven leren. Als je niet meegaat met de stroming van het leven, blijf je vastzitten als een rots.

Ik zit goed nu bij het AMC. Mijn droom? Nu woon ik nog bij mijn ouders in Almere. Maar ooit wil ik emigreren naar Spanje. Ik voel veel binding met dat land, vooral met de Canarische eilanden. Het eten, de cultuur, de mensen: heerlijk. Ik spreek al wat Spaans. Met mijn CSA-diploma kan ik zo in Spanje terecht.

Maar dat is voor later. Het mooie is dat ik binnenkort in dienst kom bij het AMC. Ze hebben me een contract aangeboden. Zo heeft de coronacrisis voor mij toch nog iets goeds gebracht.

Gerelateerde artikelen