ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Door uitzendbaan kon ik een nieuwe start maken

Remy Jaegers (58) had tien jaar een tweewielerzaak in Kerkrade. Door financiële problemen en een scheiding ging zijn winkel failliet. Zijn leven stond op de kop. Met een uitzendbaan als conciërge legde hij de basis voor een nieuwe start én loopbaan. “Hiermee kan ik weer vooruit. In augustus kom ik in vaste dienst van de school.”

Begin 2017 kwam alles tegelijk. Het faillissement en de scheiding na dertig jaar huwelijk. “Plus strijd met de gemeente voor een uitkering, woonruimte zoeken en nieuw werk vinden als 56-jarige. Ik schreef mij in bij uitzendbureaus en Wiertz Personeelsdiensten heeft mij geweldig geholpen! Met de vacature, door echt mee te denken over mijn situatie en af en toe met een extra klus. Die kon ik goed gebruiken.”

Jaegers werd fulltime conciërge bij basisschool ’t Valder in Landgraaf. Na twee jaar uitzendwerk wordt hij nu op contract overgenomen. “Ondanks mijn situatie ben ik altijd positief gebleven. Dat helpt! Ik geniet nu van rustiger vaarwater. De hulp van Wiertz heeft veel voor mij betekend. Het gaf de mogelijkheid om weer uit mijn situatie te komen. Ik ben nu ook bezig met een woning direct naast de school. Dat zou echt ideaal zijn.”

Gerelateerde artikelen