ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Door de uitzendbranche kan Evelyne ook na haar pensioen haar werkenergie kwijt

De ABU bestaat in 2021 zestig jaar. Sinds 1961 leveren onze leden een bijdrage aan de loopbaan van mensen en houden ze de Nederlandse economie wendbaar. We vieren ons jubileumjaar met zestig uitzendkrachten die hun verhaal vertellen. Van de statushouder uit Syrië tot de horecamedewerker die werd omgeschoold tot elektrotechnicus.

Evelyne Griffioen (70) wilde na haar pensioen in 2016 niet thuis zitten. Via HR Business Partner Projob kon ze twee dagen per week aan de slag als secretaresse bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

Evelyne Griffioen

Evelyne: “Ik heb zo veel verschillende werklevens gehad en dit is weer een nieuw hoofdstuk. In een ver verleden was ik eigenaar van horecazaken. Ook was ik een tijd cheffin typekamer, zoals dat toen heette, bij Winterthur Verzekeringen. In een volgend werkleven zat ik op het secretariaat van NUON, waar ik uiteindelijk persoonlijk assistent van de CEO was.

Na mijn pensioen begon het toch weer te kriebelen. Ik paste een dag per week op mijn kleinkinderen en deed vrijwilligerswerk, onder andere voor de intocht van Sinterklaas in Amsterdam. Maar ik had genoeg tijd en energie over.

En dus ben ik in de winter van 2019/2020 weer gaan solliciteren. Bij Projob kreeg ik meteen een goed gevoel. Ik heb ook totaal niet het idee dat mijn leeftijd als probleem werd gezien, in tegendeel. Binnen no time zat ik bij de VU, op het Athena Instituut.

Sinds ik er zit, heeft ons secretariaat meer taken naar zich toe getrokken. Ik zag dat de laag onder het management team enorm druk was en ondersteuning kon gebruiken. ‘Niet aan beginnen’, werd me verteld. Maar inmiddels zijn we het middelpunt geworden van Athena. We vinden niks te veel: we zijn nu een swingend secretariaat.

Mijn klus zou voor drie maanden zijn, maar ik zit er nog steeds. Ik zeg steeds: als een jonger iemand mijn plaats wil, zet ik graag een stap terug. Maar het bevalt beide partijen dat we flexibel kunnen zijn. Ik mag zelf bepalen wanneer en hoe lang ik werk.”

Haar leeftijd was geen enkel probleem
Stephan Dumas, Recruitment Consultant bij Projob: “Wij zijn de vaste partner van de VU voor de ondersteunende functies. Toen we de sollicitatie van Evelyne binnen kregen, dachten we meteen: hee, dat is interessant. Haar werkachtergrond was uitstekend en haar leeftijd geen enkel probleem. En de mate van flexibiliteit die zowel Evelyne als de VU wilden, maakte het tot een geweldige match. Na 52 weken kreeg ze volgens de wet een vast uren-contract aangeboden. Dat vond ze niet nodig. Ze heeft nu een fase B-contract. Ze kiest bewust voor flexibiliteit, net als veel mensen. Niet iedereen wil gebonden zijn.”

Lees meer verhalen van uitzendkrachten. Van de statushouder uit Syrië en Amsterdamse gepensioneerde directiesecretaresse tot de horecamedewerker die werd omgeschoold tot elektrotechnicus.

Gerelateerde artikelen