ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Herenbos bemiddelt dakloze kandidaten: werk én een woning voor daklozen

Michael Markus van uitzendbureau Herenbos helpt mensen niet alleen aan werk, maar – indirect – ook aan een woning. Neem Alfonso, die bij het Leger des Heils sliep. Hij is nu een gewaardeerde uitzendkracht, mét een eigen dak boven zijn hoofd.

Michael Markus, manager van de Herenbos-vestiging in Almere: “Herenbos werkt altijd al veel met kandidaten die elders moeilijk aan de slag komen. Dat vind ik mooi, en was voor mij ook reden voor deze organisatie te kiezen. Toen kwam er op een dag een kandidaat die zei: ‘Ik verblijf bij het Leger des Heils, maar ik wil heel graag werken.’ Toen dachten wij: hé. Dat biedt mogelijkheden! Ik heb contact gezocht met het hoofdkantoor van het Leger des Heils en zij zeiden: prima. Ga maar langs bij onze vestigingen in Almere.”

Zo ging het balletje rollen voor Markus. “Ik heb die vestigingen bezocht. Er verblijven daklozen die niet direct bemiddeld kunnen worden, maar er zijn ook absoluut mensen bij die klaar zijn om aan het werk te gaan. Als uitzender hebben wij een sterke focus op functies in het groen. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers groenvoorziening. Dat zijn heel laagdrempelige functies, waar je geen diploma voor nodig hebt. Maar we bieden ook functies in de schoonmaak, de bouw en de techniek.”

Motivatie

Inmiddels heeft Markus zeven daklozen aan werk geholpen. “Ik stel kandidaten geen vragen over de reden van hun dakloosheid. Het belangrijkste criterium is iemands motivatie. Wil iemand echt werken, zijn leven weer opbouwen? Kan hij of zij het werk fysiek aan? Als dat zo is, dan kan iemand gewoon aan de slag. We zijn een commercieel bureau, maar dat neemt niet weg dat we op deze manier iets heel moois kunnen doen voor mensen.” Heel mooi, inderdaad. Want op het moment dat iemand weer een vast inkomen heeft, komt ook een eigen woning in zicht. “Het Legers des Heils, waar overigens heel betrokken en geduldige mensen werken, heeft contact met woningbouwverenigingen. Zodra iemand een vast inkomen heeft, komt hij in aanmerking voor een woning.”

“Ik stel kandidaten geen vragen over de reden van hun dakloosheid. Het belangrijkste criterium is iemands motivatie. Wil iemand echt werken, zijn leven weer opbouwen?”

Michael Markus, manager Herenbos

Fysiek pittig

Wat zijn de grootste uitdagingen waar Markus tegenaan loopt? “Het werk in het groen is laagdrempelig, maar fysiek best pittig. Ik heb zelf een dag volledig meegelopen om dat te ervaren. Ik ben een gezonde man die vier keer per week sport, maar ik was aan het eind van de dag kapot. Onze uitzendkrachten starten om 7.00 uur en werken de hele dag buiten, in weer en wind. Dat is een grote omslag voor ze, die fysiek veel vraagt, vooral als je een tijd niet hebt gewerkt. Maar ik stimuleer ze om vol te houden, want de ergste moeheid is na een week over. Het is vaak ook even wennen om weer elke dag op tijd te komen, je draai weer te vinden in het arbeidsproces. Wat niet helpt is dat het bij het Leger des Heils ’s nachts soms onrustig is, bijvoorbeeld door het komen en gaan van medebewoners. Dat is vervelend als jouw wekker om zes uur ’s ochtends gaat.”

Een baan en een huis

Een beetje begrip van zowel inleners als uitzender maakt veel verschil. Neem uitzendkracht Alfonso. “Alfonso sliep soms bij het Leger des Heils, soms ergens anders. Ik had goed contact met hem. Het is een pientere man, die, zo zei hij ‘wat pech had gehad’ in zijn leven. Hij was zeer gemotiveerd om te werken. We hebben hem op de Floriade weten te plaatsen. Een paar keer is hij niet komen werken. Maar hij meldde zich wel altijd netjes af en bleef bovendien gemotiveerd. Hij wilde echt weer een toekomst opbouwen, ook omdat hij kinderen heeft. Toen het groenseizoen voorbij was, hebben we ander werk voor hem gevonden, bij een opslag voor bouwmaterialen. Hij doet het nu zo goed, dat hij een fase-B-contract heeft gekregen. En dankzij zijn vaste inkomen, heeft hij nu zijn eigen huis.

Duurzame toekomst

Ietsje meer geduld en begrip, open kaart spelen en goed in gesprek blijven met uitzendkracht en inlener: dat zijn wat Markus betreft de belangrijkste ingrediënt voor succes. “We lopen iets meer risico met deze uitzendkrachten. Dat is dan maar zo. Het is de moeite waard. We bemiddelen mensen, geen producten. Wij willen iedereen dezelfde kansen bieden. Hoe mooi is het om iemand te helpen een duurzame toekomst op te bouwen? Een verhaal zoals dat van Alfonso vormt de kroon op ons werk. Wij hebben hem een kans geboden en die heeft hij met beide handen stevig aangepakt.”

Gerelateerde artikelen