ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Mark is al 12.5 jaar in vaste dienst bij uitzendbureau - en wil niet anders

De ABU bestaat in 2021 zestig jaar. Sinds 1961 leveren onze leden een bijdrage aan de loopbaan van mensen en houden ze de Nederlandse economie wendbaar. We vieren ons jubileumjaar met zestig uitzendkrachten die hun verhaal vertellen. Van de statushouder uit Syrië tot de horecamedewerker die werd omgeschoold tot elektrotechnicus.

Deze week elektromonteur Mark Witteveen (36). Hij is al 12.5 jaar in vaste dienst bij een uitzendbureau. Mark: “Ik heb een tijd bij een vaste baas gewerkt maar er waren dingen die me daar niet zo bevielen. Je moet wel met plezier naar je werk gaan. Hier kan ik goed opschieten met collega’s, met wie ik van klus naar klus ga. We weten wat we aan elkaar hebben.”

Het vak van elektromonteur is veelzijdig. Mark: “Ik kom overal, dat vind ik het leuke aan deze manier van werken. We komen nu veel in verzorgingstehuizen, waar we bijvoorbeeld de nachtzorg aanleggen. Maar ik werk ook in de brandbeveiliging, datanetwerken, fabrieken. Heel afwisselend.”

Net als veel uitzendbureaus doet het bureau waar hij in dienst is, IS&P Projects, veel aan opleidingen. Mark: “Er is veel mogelijk. Op dit moment heb ik het druk genoeg met mijn gezin maar in een later stadium wil ik weer bijleren. Ik weet dat het zo geregeld is als ik het vraag. Zo heb ik bijvoorbeeld de opleiding voor airco-installaties gevolgd op kosten van het bureau. Er moet wel iets heel geks op mijn pad komen, wil ik hier weggaan. Er wordt goed voor me gezorgd. Als het eens niet klikt met een klant, bemiddelen Zoran en zijn collega’s. En ze regelen het als ik iets nodig heb.”

Kijken in veel keukens
Zoran Uletilovic is directeur van IS&P Interim Services & Projects. “De technische pool is ons specialisme. Van onze 55 medewerkers hebben er ongeveer 25 al geruime tijd een contract voor onbepaalde tijd. Ze vinden het fijn dat ze een vaste baan hebben terwijl ze toch in verschillende keukens kunnen kijken. Toen Mark 12.5 jaar geleden bij ons kwam, had hij net zijn diploma. Zeker in de beginfase van een loopbaan raad ik iederaan aan om zich te oriënteren. Het vak is breed. Als jonge monteur ontwikkel je je het best door te werken in allerlei sectoren. Als je in dienst gaat bij een bedrijf, komt dat allemaal niet op je pad.”

Lees meer verhalen van uitzendkrachten. Van de statushouder uit Syrië en Amsterdamse gepensioneerde directiesecretaresse tot de horecamedewerker die werd omgeschoold tot elektrotechnicus.

Gerelateerde artikelen