ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Mikhail vond zijn droombaan door Kickstart your Career

De ABU bestaat in 2021 zestig jaar. Sinds 1961 leveren onze leden een bijdrage aan de loopbaan van mensen en houden ze de Nederlandse economie wendbaar. We vieren ons jubileumjaar met zestig uitzendkrachten die hun verhaal vertellen. Van de statushouder uit Syrië tot de horecamedewerker die werd omgeschoold tot elektrotechnicus.

Deze week het verhaal van Mikhail Franco (28), die via het initiatief Kickstart your Career zijn droombaan vond. In 2020 had Mikhail zijn baan in de recruitment opgezegd vanwege de toezegging van een functie bij een andere werkgever. Mede door de coronaperiode kon zijn aanstaande werkgever deze belofte op het laatste moment niet waarmaken. Mikhail:  “Ik heb meerdere lijntjes uitgegooid en kwam uiteindelijk in contact met Claudia van ManpowerGroup. Zij heeft me bij twee bedrijven voorgesteld. Het klikte meteen met Yespers, dat duurzame ontbijtproducten levert.”

Kickstart your Career is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en Economic Board Zuid-Holland om recent afgestudeerden te matchen met een bedrijf uit de regio, voor minimaal een jaar. ManpowerGroup faciliteert het matchingproces: zij gaan in gesprek met de jongeren en zorgen dat er aandacht is voor de interesses, talenten en ambities voor de pas afgestudeerden. Mikhail: “ik zou zonder Kickstart your Career nooit bij Yespers zijn terechtgekomen. Een baan vinden is niet makkelijk. Zelfs niet voor mij, terwijl ik in de recruitment werkte! Ik wilde ook niet zomaar een baan: ik wilde iets waarop ik echt trots kon zijn. Dat heb ik gevonden bij Yespers, een zogenaamde scale up: ik was pas de eerste werknemer na de directeur en partner.

Mikhail, die verantwoordelijk is voor de marketing, stelde zich vanaf het begin op als een gretige leerder. “Ik volg nu bijvoorbeeld een cursus over vindbaarheid in Google. Het is bij zo’n jong bedrijf ook een kwestie van al het werk oppakken dat gedaan kan worden. De kleinere orders verwerken we hier bijvoorbeeld zelf. Ook dat geeft me het gevoel dat ik echt meewerk aan het succes van het bedrijf in deze vroege fase.”

Een jong iemand met nieuwe inzichten
Claudia, senior consultant van ManpowerGroup: “Wij geloven dat iedereen een talent heeft. Kickstart your Career is opgezet om bij dit talent een baan te vinden. Een jaarcontract is daarbij een van de voorwaarden, waarbij het bedrijf ondersteund wordt door een subsidie. Veel bedrijven staan open voor het aannemen van een jonge werknemer met relatief weinig ervaring. Een gesprek is daarbij wel nodig. Ik stel dan vragen als: wat missen jullie nog in de organisatie? Waarvan zou een team beter gaan draaien? Soms kan een jong iemand met nieuwe inzichten het ontbrekende stuk van de puzzel zijn.”

Lees meer over Kickstart your Career.

Lees meer verhalen van uitzendkrachten. Van de statushouder uit Syrië en Amsterdamse gepensioneerde directiesecretaresse tot de horecamedewerker die werd omgeschoold tot elektrotechnicus.

Gerelateerde artikelen