ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Dankzij de uitzendbranche kreeg Mohammed een kans na zijn ernstige ongeluk

Dit is het verhaal van Mohammed Gamhiouen (41). Na een verkeersongeluk lag hij drie weken in coma en moest weer leren lopen. Toen hij hersteld was, kreeg hij via uitzendbureau Consolid de kans om aan de slag te gaan als bezorger bij PostNL Food. Hij werkt er inmiddels als leidinggevende van de chauffeurs.

Mohammed: “Mijn plan was om mijn vrachtwagenrijbewijs te halen maar dat bleek niet mogelijk: vanwege mijn cognitieve problemen was de theorie lastig. Mijn gewone rijbewijs had ik al wel en dus kon ik als bezorger op de bestelbus beginnen.” Wat niet in Mohammeds voordeel werkte, was dat hij nog geen werkervaring had. “Een gat in mijn cv en een ongeluk gehad: wie zou met zo’n persoon in zee gaan? Op mijn eerste werkdag voelde ik me alsof ik zweefde: whoa, ik heb iets bereikt. Natuurlijk was het pittig in het begin maar ik was zo enorm gemotiveerd. Ik ben er vol voor gegaan.”

Omdat Mohammed prima functioneerde, gaf PostNL hem meer verantwoordelijkheid. “Ik mocht mensen inwerken en kreeg de kans om op de planbalie te werken. Ik controleer hoe het gaat met de chauffeurs en of alles volgens de regels verloopt. PostNL heeft me ook een baan aangeboden en daarmee was ik natuurlijk vereerd. Maar ik heb ervoor gekozen om bij Consolid in dienst te blijven. Ik ben ze erg dankbaar voor de kans die ze me gaven en daar komt bij dat ze allerlei dingen voor me regelen, bijvoorbeeld belastingtechnische zaken.”

Iedereen moet mee kunnen doen
Richard Zwarter, Manager HR Flex van Consolid: “Wij noemen onze intercedenten niet voor niets zaakwaarnemers: omdat wij vol voor hun belang gaan. Dat gaat verder dan een cv opsturen. We zoeken bedrijven bij de kandidaat en gaan vervolgens bellen. We leggen uit waarom een kandidaat in onze ogen wel geschikt is voor de functie. Wij geloven in de kansen van mensen, los van hun beperkingen. Iedereen moet mee kunnen doen op de arbeidsmarkt. Mohammed had door zijn ongeluk en weinige werkervaring weinig kans: een uitkering lag voor de hand. Geweldig dat hij nu een contract heeft.”

Gerelateerde artikelen