ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Door de uitzendbranche kan Selike een bestaan opbouwen in Nederland

Dit is het verhaal van Selike. Eind 2002 kwam hij vanuit Liberië naar Nederland. In 2013 kreeg hij zijn verblijfsvergunning. Inmiddels heeft hij een jaarcontract bij Remondis, waar hij in het chemisch depot werkt. Selike: “Na mijn inburgering wilde ik zo snel mogelijk aan het werk. Ik heb van alles aangepakt: tomaten geplukt voor het COA bijvoorbeeld. Daarna deed ik schoonmaakwerk in de zorg, in Den Dolder. Aan dat werk ben ik gekomen door FID Uitzendbureau. Wat ik nu doe bij Remondis bevalt me: het is interessant werk waarvoor kennis van chemische stoffen nodig is.”

 

Selike kijkt uit naar het moment dat zijn jaarcontract in een vast contract wordt omgezet. “Ik wil blijven werken. Een toekomst voor mijn vrouw en onze zes kinderen opbouwen. Nu heb ik een jaarcontract bij Remondis en dat gaat waarschijnlijk over in een vast contract.” Selikes droom is overigens nog steeds om internationaal vrachtwagenchauffeur te worden, het beroep dat hij had in Liberië. “De Nederlandse taal is de uitdaging. Het theoriedeel voor rijbewijs C is ook voor Nederlanders niet makkelijk om te halen.”

“Als branche zorgen we dat mensen integreren”
Dennis Spoel, regiomanager Zuid van FID Uitzendbureau: “Wij bezoeken AZC’s en hebben daar meet & greets met statushouders. Zo zie je dat wij als branche meer doen dan piek en ziek: we zorgen dat mensen integreren in de samenleving. Met Selike hebben we echt een band opgebouwd. Ik kon hem altijd bellen als wij ’s avonds of in het weekend verlegen zaten om een kracht. En omgekeerd hielpen wij hem uit de brand als hij vragen heeft. En in de beginjaren hebben we wel eens iets voorgeschoten als hij panne met zijn auto had. Selike heeft naast zijn harde werken ook zijn persoonlijkheid mee. Hij interesseert zich voor anderen, spreekt zich uit, valt goed in de groep. Als er een nieuwe jongen uit Afrika op de werkvloer komt, helpt hij hem op weg. Ik ben er trots op dat hij een soort ambassadeur voor ons is inmiddels: hij verwijst mensen door naar ons.”

Gerelateerde artikelen