ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Sieto de Leeuw: “Ons nieuwe relatiemagazine neemt u mee in de wereld van werk, biedt inspiratie en deelt dilemma’s.”

VoorWerk. Dat is de titel van ons nieuwe relatiemagazine dat u in handen heeft. Het magazine is de waardige opvolger van ons stakeholdersblad Uitzendwerk en ons ledenblad Reflex. Werk is belangrijk in het leven van mensen. Het geeft – naast inkomen – een doel en zingeving. Werk kan het verschil maken in het leven van mensen’, zegt Suzan Blaakenburg van Raaak Personeel elders in dit magazine. En zo is het. Mits dat werk goed georganiseerd is. En iedereen op een nette manier zijn boterham kan verdienen. Dat is waar de ABU voor staat en waar onze leden zich dagelijks voor inzetten.

In dit magazine (lees hier de eerste editie) nemen we u mee in de wereld van werk en belichten we werk van diverse kanten: met een maatschappelijke en politieke blik en de inzichten van ervaringsdeskundigen. Zoals Justice Lilienthal, die na zijn vmbo niet goed wist wat hij wilde, na diverse baantjes in de ww belandde en na het volgen van het Connect-programma van RGF nu als callcentermedewerker werkt. Daarbij geven we ook ruim aandacht aan – het bieden van – werk in de praktijk. Zo makkelijk gaat dat niet ervaarde ESPEQ Vakmansgroep. Al die regelingen bij gemeentes maakten het aan het werk helpen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onuitvoerbaar. Door zelf de oplossing te bieden, lukte dit wél. Marco Pastors, directeur van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid kraakt een paar harde noten richting uitzenders en roept hen op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen.

“In VoorWerk schuwen we maatschappelijke discussies niet.”

Voorzitter Sieto de Leeuw en hoofdredacteur Astrid Wintershoven van de ABU bladeren door de eerste editie van VoorWerk.

VoorWerk wil ook inspiratie bieden en dilemma’s delen. Lees bijvoorbeeld hoe Schipholgroep werk maakt van kwaliteit van werk waaronder betere arbeidsvoorwaarden. En begrijp hoe groene arbeidsvoorwaarden werkgevers aantrekkelijk maakt.

In de wereld van werk heeft de politiek een belangrijke rol. In Nederland zijn de ogen gericht op de vorming van een nieuw kabinet. Mijn ogen zijn daarnaast gericht op het beoogde toelatingsstelsel voor de uitzendbranche (Wtta). Gaat dit malafide uitzenders van de markt werken? We vroegen het Hubert Bruls, voorzitter SNA en Marijke van Hees, voorzitter van de ATR. Op 6 juni zijn de Europese verkiezingen met een voorspelde beweging naar rechts. Gaat dit gevolgen hebben voor het Europese arbeidsmarktbeleid? Ik hoop het niet.

VoorWerk belicht de wereld van werk zo breed mogelijk. Daarbij schuwen we maatschappelijke discussies niet. Arbeidsmigratie is zo’n thema. En daaraan gekoppeld: hoe krijgen we de arbeidsproductiviteit in Nederland omhoog. In elke uitgave nemen we u tot slot mee op pad. Deze keer bij ABU-lid Goodmorning, die u meeneemt in de reis die arbeidsmigranten afleggen.

Gerelateerde artikelen