ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Uitzendbaan met perspectief: Van de jeugdzorg naar betonboren

Na zijn hbo-studie Maatschappelijk Werk & Dienstverlening werkte Bert Jan Groen (25) uit Ermelo twee jaar in de jeugdzorg. Het ging hem goed af, maar het was niet helemaal wat hij zocht. “Ik wilde wat anders en had net mijn contract opgezegd toen de coronacrisis begon. Dat zette de arbeidsmarkt op zijn kop. Toen kreeg ik het wel even benauwd.”

Via uitzendorganisatie Faam Werkt vond hij heel ander werk dat goed bij hem past. “Met een drijfverentest onderzochten ze wat voor werk en organisatie dat moest zijn. Hier kwam mijn nieuwe werk als betonboorder uit. Dat had ik echt niet verwacht.”

Groen begon op 1 april – aansluitend op zijn oude contract – bij Van de Kieft Diamantboren en Zagen. “Ik werk het meest bij een klant van hen: Bosch Beton in Barneveld. Het bevalt heel goed! Vooral door het werk, de sfeer, collega’s en de mooie dingen die wij maken! Ik werk samen met een ervaren collega en merk dat ik al veel zelfstandig kan uitvoeren. Ik heb technisch inzicht en ben redelijk handig. Daardoor kon ik deze zijstap snel maken. Met dank aan Faam Werkt dat serieus naar mijn loopbaan keek. Ik denk ook zeker dat ik verder wil in de bouw of techniek.”

Gerelateerde artikelen