ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

WEC Economic Report: sector particuliere arbeidsbemiddeling kromp wereldwijd 9% in 2020

Wereldwijd kromp de sector van particuliere arbeidsbemiddeling met 9% in 2020. Dat staat in het Economic Report 2022 dat de World Employment Confederation (WEC) gisteren publiceerde.

De coronapandemie maakte een einde aan de groei van de jaren daarvoor. Desalniettemin hielp de sector in 2020 meer dan 58 miljoen mensen aan het werk. In 2021 herstelde de economie en arbeidsmarkt in veel landen en eind 2021 was de sector in veel landen alweer op hetzelfde niveau als voor de coronacrisis.

Andere belangrijke bevindingen van WEC’s Economic Report 2022:

  • Uitzendwerk blijft het grootste segment en genereert € 361,4 miljard aan totale inkomsten (78%).
  • In 2020 kromp uitzendwerk wereldwijd met 10%.
  • Wereldwijd werden meer dan 58 miljoen mensen op de arbeidsmarkt geplaatst door de particuliere sector voor arbeidsbemiddeling. De sector had 3,7 miljoen interne medewerkers in dienst bij 190.000 organisaties in veertig landen.

Zoals gebruikelijk duikt het rapport in de vijf HR-diensten (uitzendwerk, werving & selectie, career management, MSP en RPO) en de verschillende regio’s die onder het lidmaatschap van de WEC vallen. In de editie van dit jaar wordt ook aandacht besteed aan het aandeel uitzendkrachten in de zorg.

Gerelateerde artikelen