ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Algemene functieprofielen flexbranche

De kwalitatieve instroom van nieuwe medewerkers is voor de uitzendbranche erg belangrijk. Zowel het onderwijs als (flex)ondernemers vragen regelmatig om een functieprofiel voor de uitzendprofessional.

Om aan deze vraag tegemoet te komen hebben SEU, ABU en NBBU generieke functieprofielen opgesteld voor de functies intercedent, recruiter en backofficeprofessional. Deze profielen zijn te gebruiken als basis voor functieprofielen binnen uw organisatie. De functieprofielen zijn naar eigen wens aan te vullen of op te maken zodat ze bij uw organisatie passen.

De definities die zijn gebruikt om de profielen op te stellen zijn:

  • Intercedent: 360 graden functie. Een intercedent bemiddelt tussen werkzoekenden en bedrijven met vacatures. Daarnaast werft de intercedent potentiële opdrachtgevers en flexkrachten en is verantwoordelijk voor relatiebeheer en bijkomende administratie.
  • Recruiter: een recruiter werft en selecteert potentiële flexkrachten om openstaande vacatures van opdrachtgevers te vervullen. De kerntaak is het matchen van de juiste persoon op de juiste plek.
  • Backoffice professional: een backofficeprofessional werkt achter de schermen in een gevarieerde administratieve baan. Onder andere contractadministratie en salarisverwerking zijn belangrijke activiteiten.

Download de functieprofielen.

Gerelateerde artikelen