ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Nieuwe training: gesprekstechnieken inlenersbeloning

Een commercieel gesprek voeren over de inlenersbeloning met opdrachtgevers is voor veel consultants uitdagend. De inlenersbeloning biedt de uitzendkracht namelijk een eerlijke beloning, maar zorgt ook voor een pittiger prijskaartje. Het is niet altijd eenvoudig om in gesprekken de balans te vinden tussen het voordeel voor de opdrachtgever en de kandidaat of om de verschillende componenten van de inlenersbeloning uit te leggen. Daarom organiseert artra voor alle ABU-leden workshops waarin u dit kunt oefenen.

De ABU is al geruime tijd in gesprek met leden over hoe de ABU kan ondersteunen in het juist uitvragen en borgen van de inlenersbeloning. Naar aanleiding van deze gesprekken is het project ‘vereenvoudigen inlenersbeloning’ opgestart. Het project bestaat uit drie onderdelen:

  1. voorlichting van medewerkers
  2. voorlichting van inleners (factsheet), en
  3. een auditeerbaar en uniform uitvraagproces.

De factsheet zal naar verwachting eind februari gereed zijn. Het uniform uitvraagproces verwachten we in het tweede kwartaal af te ronden.

artra

De ABU-leden hebben aangegeven behoefte te hebben aan voorlichting van de eigen medewerkers. Enerzijds op kennis van de relevante wet- en regelgeving. Maar met name op vaardigheden om inleners te bewegen mee te werken aan het verstrekken van de benodigde informatie. Daarom heeft de ABU een aantal gespecialiseerde marktpartijen gevraagd een training te ontwikkelen. Dit heeft geresulteerd in een samenwerking met artra. Het trainingsaanbod van artra is inmiddels uitgebreid met een training Inlenersbeloning die kennis én gespreksvaardigheden combineert.

De training is gericht op frontoffice medewerkers en wordt op twee manieren aangeboden:

  1. Vanuit de ABU Academy door artra gefaciliteerd: acht trainingen, verspreid over 2024. De training duurt één dagdeel (incl. voorbereidende e-learning module). Deze training is exclusief voor ABU-leden en wordt door de ABU tegen de kostprijs aangeboden. Schrijf je hier in via de ABU Acadamy.
  2. Rechtstreeks bij artra: op open inschrijving op aantal vaste data verspreid over 2024. Eén dagdeel kennis + één dagdeel gesprekstechniek. Tegen gereduceerd tarief voor ABU-leden. Incompany mogelijk vanaf zes of meer deelnemers. Schrijf je hier in via artra.

De eerste training is gegeven op donderdag 29 februari op het ABU kantoor in Lijnden. De volgende staat gepland op 16 april. Reserveer via de onderstaande button een plek op Mijn ABU.

Gerelateerde artikelen