ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Challenge in een app: Diversiteit loont

Om leden te helpen bij hun antidiscriminatiebeleid, heeft de ABU de Diversiteit Loont Challenge ontwikkeld. Speciaal voor intercedenten en back-officemedewerkers. Zij kunnen de challenge  als app doen vanaf hun pc, tablet of telefoon.

Het anti-discriminatiebeleid moet namelijk bekend zijn bij de vaste medewerkers: dat is een van de vereisten van het lidmaatschap van de ABU. De app helpt hierbij, door medewerkers korte meerkeuzevragen te laten beantwoorden over discriminatie-kwesties die in de uitzendbranche aan de orde van de dag zijn.

Voordelen van de Diversiteit Loont-app

  • Het belang het voorkomen van discriminatie onder de aandacht brengen van de deelnemers.
  • De app kan gebruikt worden om invulling te geven aan het (voor lidmaatschap bij de ABU verplichte) antidiscriminatiebeleid.
  • Op een laagdrempelige manier bezig met diversiteit, zonder dat het veel tijd kost.
  • Het kennisniveau over discriminatie en diversiteit neemt toe.

Gebruikmaken van de Diversiteit Loont-app

Alle ABU-leden kunnen gratis gebruikmaken van de app. Alle medewerkers kunnen de app gebruiken. Ook kan de app bijvoorbeeld worden ingezet als onderdeel van het inwerkprogramma van nieuwe medewerkers.

Voordat medewerkers aan de slag kunnen met de app, moet het uitzendbureau zich eerst aanmelden bij Continuous Learning, het bureau dat de app voor de ABU heeft ontwikkeld. Vervolgens kunnen medewerkers zich aanmelden via de contactpersoon binnen het uitzendbureau, bijvoorbeeld iemand van de hr-afdeling.

Na aanmelding en afstemming met projectleider Aad Lievaart, ontvangen de deelnemers een uitnodigingsmail om de app te downloaden en te starten.

Binnen de app is maatwerk per organisatie mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan afwijkende frequentie van het pushen van de vragen. Ook staat het de organisatie vrij om er in plaats van een vrijblijvende challenge  een verplichte toets van te maken.

Meer weten?

Wilt u meer informatie of wilt u medewerkers aanmelden? Stuurt u dan een e-mail naar Aad Lievaart van Continuous Learning: aad@continuouslearning.nl.

Gerelateerde artikelen