ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

De uitzendbranche helpt mensen met overstappen

De tweede golf van het coronavirus lijkt wat af te vlakken. De onzekerheid bij bedrijven en werkenden duurt voort. Een deel van de sectoren heeft te maken met overschotten (zoals de luchtvaart en horeca) en een ander deel met tekorten, zoals de zorg. Onze leden organiseren sinds het begin van de coronacrisis de overstap van werknemers van de ene sector naar de andere sector. Daarmee houden ze duizenden uitzendkrachten aan het werk en vitale sectoren draaiende.

Met een oplopende werkloosheid is samenwerking tussen werkgevers in overschot- en tekortsectoren, UWV, gemeenten, sociale partners en dienstverleners zoals ABU, NRTO en OVAL belangrijk. Want alleen met elkaar houden en krijgen we zo veel mogelijk mensen aan het werk.

Vandaag en donderdag behandelt de Tweede Kamer de begroting van SZW. We vragen onder andere aandacht voor de rol die uitzenders kunnen spelen als het gaat om arbeidsbemiddeling, loopbaangesprekken, inzetbaarheid, scholing en natuurlijk begeleiding naar ander werk.

Video afspelen
Deze video is embedded in de site en wordt geladen van YouTube. Als je de video speelt, ga je akkoord met de privacyverklaring van Google

Meer over de campagne ABU. Dat werkt voor iedereen beter. vindt u op deze pagina.

Gerelateerde artikelen