ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

ABU-congres: Uitzendwerk. Meer dan werk alleen.

Op maandag 13 mei 2019 vond het ABU-congres Uitzendwerk. Meer dan werk alleen. plaats. Een middag die in het teken stond van waarde. De waarde van werk, de waarde van uitzendwerk.

Wat is de waarde van uitzendwerk? Voor uitzendkrachten? Maar ook voor de Nederlandse economie? Verschillende sprekers lieten er hun licht over schijnen. Maar de ABU heeft er ook onderzoek naar laten doen. Onderzoeksbureau SEO analyseerde de maatschappelijke kosten en baten van uitzendwerk in Nederland. Lees hier meer over de resultaten.

Minister Wouter Koolmees

“Waarde van werk zit voor een groot deel in de mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Maak van werk een scholingsmotor.” Minister Wouter Koolmees blikte vooruit op de toekomst van de arbeidsmarkt en de rol van de uitzendbranche. Zijn toespraak is hier terug te lezen.

Marry de Gaay Fortman

Marry de Gaay Fortman, boegbeeld van de Stichting Topvrouwen en door OPZIJ verkozen tot meest invloedrijke vrouw in het bedrijfsleven sprak over de waarde van werk: “Werk draait niet alleen om loon, maar ook om zaken als identiteit, verbondenheid en deel uitmaken van een gemeenschap.” Lees ook het interview.

Professor dr. Paul de Beer

Professor dr. Paul de Beer plaatste de waarde van werk in een meer historisch perspectief. Is het idee over de waarde van werk in de loop van de geschiedenis veranderd? En is de vaste baan nog wel de beste manier om waardevol werk te creëren? Lees ook dit interview.

Onderzoek

Wat is de waarde van uitzendwerk? Voor uitzendkrachten en de Nederlandse economie? Op 13 mei jl. kreeg u vers van de pers de resultaten van de onderzoeken die wij hier naar hebben gedaan. Bekijk de animatie hieronder.

Video afspelen
Deze video is embedded in de site en wordt geladen van YouTube. Als je de video speelt, ga je akkoord met de privacyverklaring van Google

Gerelateerde artikelen