ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Buschauffeur vindt ontwikkelkansen in de procestechniek

Melvin Hillenaar (29) werkte 3,5 jaar met veel plezier als buschauffeur toen hij iets nieuws wilde. Misschien wel in de techniek. Via Randstad Boost vond hij een nieuwe baan met een tweejarig opleidingstraject tot procesoperator. Hij leert bij ROC van Twente én op de werkvloer bij een chocoladefabriek.

Hillenaar blijft graag in beweging. Na een mbo-opleiding Sociaal Maatschappelijk Werk werkte hij al vijf jaar in de jeugdzorg tot hij buschauffeur werd. “Dat was ook een prima baan, maar na 3,5 jaar op de bus wilde ik wat anders: een nieuwe uitdaging. Ik oriënteerde mij online en hoorde van vrienden over technische beroepen. Dat trok mij, maar ik had alleen ervaring als thuisklusser. Elektra aanleggen of een keuken plaatsen, doe ik zelf. Bij Randstad maakte ik een competentietest en ook werd mijn technisch inzicht getest.”

Na positieve tests en met groeiend enthousiasme ging Hillenaar begin 2022 via Randstad fulltime aan de slag als procesoperator bij de chocoladefabriek van Cargill Cocoa & Chocolate in Deventer. Hier volgen nog twee collega’s een vergelijkbaar traject van Randstad. Naast het werk volgt de kersverse procesoperator wekelijks vijf uur les bij ROC van Twente, vlak bij zijn woonplaats Enschede. “De locatie en lestijden sluiten goed aan op mijn werk. Soms zijn er ook online lessen. Ik leer nu op school en in de praktijk. Die combinatie bevalt goed. Ik heb veel leuke collega’s en merk dat iedereen hier met plezier naar zijn werk gaat. Ik word goed begeleid en krijg de ruimte om te leren. Als procesoperator zorg ik dat de machines goed blijven werken. Kleine storingen of problemen kan ik zelf vaak verhelpen. Als het complex wordt, kan ik de Technische Dienst erbij halen.”

Deelnemers van dit opleidingstraject komen na twee jaar direct in dienst bij Cargill. Hillenaar wil nu ook zeker verder in de procestechniek. “Hierin kan ik me lang blijven ontwikkelen. Dat past bij me, want ik wil niet jarenlang hetzelfde doen. Ook qua arbeidsvoorwaarden kon ik deze nieuwe stap goed maken. De arbeidsvoorwaarden zijn aardig vergelijkbaar. Ik ben er zeker niet op achteruitgegaan, terwijl ik in dit werk wel lang vooruit kan.”

 

Lees ook het artikel: ‘Randstad wil scholingsdeelname uitzendkrachten in twee jaar verdubbelen‘.

Dit artikel verscheen eerder in Uitzendwerk – Maart 2022 – Nummer 1. 

Gerelateerde artikelen