ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

“Mijn tijdelijke functie werd een vaste baan”

Werk vinden als 50-plusser kan nog altijd lastig zijn. Alex Smits (60) uit Heerhugowaard werkt nu bijna vier jaar bij de Ambulance Amsterdam, inmiddels in vaste dienst. Dat had hij niet voorzien toen hij er in 2016 begon met een tijdelijke uitzendfunctie.

Smits is een allround ‘aanpakker’, toont zijn cv. Hij was onder andere transportplanner, theaterbeheerder, werkte dertien jaar op Schiphol en zeven jaar als planner en serviceleider bij een deurenfabrikant. “Maar toen ik in 2012 mijn baan verloor, kon ik moeilijk nieuw werk vinden. Ik was 52. Dat maakte het lastig. Werkgevers zeggen het niet, maar je merkt het.”

Na vier jaar werk zoeken, lukte het uiteindelijk wel via uitzendbureau Oudstanding, een uitzendbureau dat zich richt op de meer ervaren generatie. Eerst als facilitair medewerker bij een hotelschool. Toen die tijdelijke functie stopte, kon hij aan de slag bij Ambulance Amsterdam. “Ik ging met een bus verschillende ambulanceposten in de regio Amsterdam bevoorraden. Leuk werk met veel vrijheid. Ik kon mijn eigen werk organiseren en ging steeds meer inkoopwerk doen. In april 2018 kreeg ik een jaarcontract bij Ambulance Amsterdam en in april 2019 een vast contract. Ik ben nu vooral inkoper en begeleid de collega die op de bus rijdt. Dit werk bevalt enorm goed!”

Dit artikel verscheen in het blad Uitzendwerk, nummer 1, maart 2020.

Gerelateerde artikelen