ABU: Algemene Bond Uitzendondernemingen

Verkiezingen 2023

Op 22 november zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Een nieuw kabinet staat voor grote maatschappelijke opgaven: klimaat, energietransitie, digitalisering en arbeidsmarkthervorming.

Welke keuze maken politieke partijen en welke aanbevelingen doet de ABU? In dit dossier lichten een aantal politici hun partijprogramma toe en vindt u onder meer de aanbevelingen van de ABU, columns en standpunten van arbeidsmarktexperts.

Actueel

Overzicht verkiezingsprogramma’s

Wat willen politieke partijen met uitzendwerk, zzp, regulering van de uitzendbranche, arbeidsmigratie en een inclusieve arbeidsmarkt? In dit schema vindt u een beknopt overzicht.

Geïnteresseerd in een grondige en uitgebreide analyse van de partijprogramma’s? Lees deze analyse.

Het Nationale Arbeidsmarktdebat

Op 30 oktober gingen vijf politici in debat over prangende kwesties over de arbeidsmarkt. Denk aan de krapte, arbeidsmigratie en over hoe werken kan lonen. Aanwezig waren:

  • Tjebbe van Oostenbruggen (NSC)
  • Mariëtte Patijn (GroenLinks-PvdA)
  • Don Ceder (ChristenUnie)
  • Daan de Kort (VVD)
  • Anne-Marijke Podt (D66)
Luister het debat terug

Wat staat er in de verkiezingsprogramma's?

Columns

Campagne: Uitzendwerk brengt Nederland in beweging

In aanloop naar de tweede kamerverkiezingen is een nieuwe ABU-campagne van start gegaan. Het doel is bewustwording van de grote waarde van uitzendwerk voor Nederland bij Tweede Kamerleden, beleidsmakers en andere stakeholders. De oproep is: verzeker de toekomst van uitzendwerk. Lees hier meer over de campagne.

Video afspelen
Deze video is embedded in de site en wordt geladen van YouTube. Als je de video speelt, ga je akkoord met de privacyverklaring van Google